Osoitehaavi

Osoitehaavi otetaan käyttöön Lempäälässä 7.3.2019

Osoitehaavi on verkkopalvelu, jonka avulla kerätään tietoa sisäänkäyntien ja kulkupisteiden sijainnista ja ominaisuuksista valtakunnalliseen osoitetietovarantoon. 

Osoitehaavin käyttöä pilotoitiin Lempäälässä 7.3.–7.4.2019. Pilotissa kerättiin kokemuksia palvelun jatkokehitystä varten. Tarkoitus on avata Osoitehaavi valtakunnalliseen käyttöön loppuvuoden 2019 aikana.

Miten pilotti sujui? Lue tästä.

Miksi Osoitehaavia tarvitaan?

Tällä hetkellä valtakunnalliseen osoitetietojärjestelmään on merkitty tieto rakennuksen sijaintipisteestä, mutta arjessa törmää usein tilanteisiin, jossa tarkempi tieto esimerkiksi sisäänkäynneistä olisi tarpeen. Tällaista tietoa ei kuitenkaan nykyisin ole saatavilla. 

Etenkin useamman rakennuksen taloyhtiössä sisäänkäyntien ja haja-asutusalueella perille opastavan kulkupisteen tietäminen on olennaista. Osoitehaaviin voidaan tallentaa tietoa myös mahdollisista kulkurajoituksista, joiden avulla esimerkiksi pelastajat voivat arvioida, mitä kautta pääsee parhaiten perille kohteeseen. Sisäänkäynti- ja kulkupistetiedot ovat tärkeitä pelastustoimen ja ensihoidon lisäksi esimerkiksi kuljetus- ja jakelupalveluille, mutta myös meille kaikille kansalaisille arjessa, kun etsimme vaikkapa sisäänkäyntiä virastotalon palveluihin tai terveyskeskukseen. 

Lue lisää Osoitehaavista ja Lempäälän kunnan kanssa toteutettavasta pilotista: osoitteet.paikkatietoalusta.fi/lempaala
Lue tiedote: Sisäänkäynnit ja kulkupisteet kartalle – uutta Osoitehaavi-palvelua pilotoidaan Lempäälässä