Osoitehaavin loppukiri Lempäälässä – osallistu osoitetietojen tarkentamiseen 7.4. mennessä

1.4.2019

Osoitehaavin pilotti Lempäälässä lähestyy loppuaan. Lempäälän asukkaat ja toimijat voivat vielä 7.4. saakka tallentaa Osoitehaaviin tietoja sisäänkäynneistä ja perille opastavista kulkupisteistä. 

Lempäälän Ideaparkissa järjestetyillä kylä- ja kyläkoulumessuilla oli paljon kävijöitä, ja myös Osoitehaavin pisteellä kävi kuhina
Osoitehaavi oli esillä Lempäälän kylä- ja kyläkoulumessuilla Ideaparkissa lauantaina 30.3. Messut keräsivät runsaasti kävijöitä, ja myös Osoitehaavin pisteellä kävi kuhina.

Kolmen ensimmäisen viikon aikana Osoitehaaviin on tallennettu yhteensä 195 sisäänkäyntiä ja 71 kulkupistettä. Tietoja on tallennettu eniten Lempäälän keskustan alueelta, mutta yksittäisiä kohteita on tallennettu ympäri kuntaa. Erityiskiitos lähtee Nurmen kylälle, jossa tietoja on kerätty huomattavan aktiivisesti. 

Tieto tulee tarpeeseen

Osoitehaavi oli mukana Lempäälän kylä- ja kyläkoulumessuilla lauantaina 30.3. Messukävijöillä oli mahdollisuus tulla tutustumaan Osoitehaavin käyttöön ja käydä saman tien tallentamassa esimerkiksi oman kotinsa kulkupiste.

Päivän aikana saatiin haaviin kymmeniä uusia sisäänkäyntejä ja kulkupisteitä. Lisäksi löytyi myös osoitteita, joita palvelu ei tunnistanut lainkaan. Puuttuvat osoitteet merkittiin Osoitehaaviin, josta ne välittyvät myös kunnan tietoon. 

Osoitehaavi sai myös paljon positiivista palautetta siitä, että tarkentavia osoitetietoja on nyt lähdetty keräämään. Monelle nousi heti mieleen tilanteita, joissa taksi, navigaattori tai pahimmillaan jopa ambulanssi ei ole löytänyt perille, koska pelkän osoitteen tai sijainnin perusteella ei ole ollut selvää, mistä kohdasta olisi pitänyt kääntyä. 

Tällaisilta tilanteilta voidaan jatkossa välttyä, jos kulkupisteet, eli tieverkosta kohteeseen johtava liittymä, saadaan kerättyä ja tuotua viranomaisten ja mahdollisesti myös muiden toimijoiden saataville. Kulkupiste on etenkin haja-asutusalueelta olennainen tieto.

Sisäänkäyntitiedot ovat tärkeitä kaikille sellaisille rakennuksille, joiden sisäänkäynnille voi tarvita opastusta, kuten rivi- ja kerrostaloille, julkisille rakennuksille ja liikekeskuksille. 

Vielä on aikaa osallistua tietojen tallentamiseen!

Siirry Osoitehaaviin klikkaamalla kuvaa

Mitä tapahtuu pilotin jälkeen?

Osoitehaavin pilotti loppuu 7.4., jonka jälkeen tietojen kerääminen Lempäälästä loppuu väliaikaisesti. Saadut tiedot ja palautteet analysoidaan ja lähetetään myös Lempäälän kunnalle tiedoksi. Palvelua kehitetään ja hiotaan saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella. 

Tarkoitus on laajentaa tietojen kerääminen koko Suomeen ja avata Osoitehaavi uudelleen käyttöön loppuvuoden aikana. Kaikki palaute on jatkon kannalta kullan arvoista. Jos käytät Osoitehaavia, jätäthän myös omat kommenttisi lyhyen käyttäjäkyselyn avulla.

Ilmoituksia ja palautteita koskeva tekninen vika korjattu

Pahoittelemme, että ensimmäisten viikkojen aikana jätetyt palautteet ja ilmoitukset virheellisistä tai puuttuvista osoitteesta eivät ole tulleet perille teknisen vian takia.

Vian vuoksi Osoitehaavista katosi yhteensä kuusi ilmoitusta puuttuvasta osoitteesta, kolme ilmoitusta virheellisestä osoitteesta sekä viisi muuta palautetta, jotka oli jätetty 7.3.–27.3. välisenä aikana. Ongelma on nyt korjattu, ja kaikki tämän jälkeen tallennetut tiedot ovat tulleet normaalisti perille. Vika koski vain palautteita ja muita ilmoituksia.

Jos haluat varmistaa, että oma ilmoituksesi esimerkiksi virheellisestä tai puuttuvasta osoitteesta tulee varmasti perille, pyydämme, että kävisit jättämässä tiedot uudestaan.