Osoitehaavi mukana Päivä paloasemalla -tapahtumassa 23.11.

14.11.2019

Sisäänkäynti- ja kulkupistetietojen keräämiseen tarkoitettu Osoitehaavi-palvelu avataan käyttöön Paikkatietomarkkinoiden ja Paikkatietoalustan loppuseminaarin yhteydessä 19.11. Osoitehaavi on mukana myös SPEKin koordinoiman Paloturvallisuusviikon vietossa.

Kuvakaappaus osoitehaavin etusivusta.

Sisäänkäynti- ja kulkupistetietojen joukkoistettuun keräämiseen tarkoitettu Osoitehaavi-palvelu avautuu käyttöön Paikkatietomarkkinoiden yhteydessä. Osoitehaavi on esillä myös Päivä Paloasemalla -tapahtumapäivässä lauantaina 23.11. Päivän aikana paloasemat ympäri Suomen järjestävät lapsiperheille suunnattuja avoimien ovien tapahtumia, joissa opitaan paloturvallisuustaitoja ja tutustutaan palokunnan toimintaan erilaisilla tehtävärasteilla.

Päivä Paloasemalla -tapahtumien järjestäjiä on haastettu tekemään Osoitehaavi-rasti, ja tapahtumissa on jaossa Osoitehaaviin liittyvää materiaalia. Kun lapsi tekee sokkelotehtävää, vanhempi voi tutustua Osoitehaaviin ja merkitä vaikkapa oman kotitalon kulkupisteet tai työpaikan sisäänkäynnit.

Päivää Paloasemalla vietetään lauantaina 23.11. yli 360 paloasemalla ympäri Suomen.

Etsi lähin Päivä paloasemalla -tapahtuma: https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/

Mikä Osoitehaavi?

Osoitehaavi on verkkopalvelu, jolla kerätään tietoa sisäänkäyntien ja kulkupisteiden sijainnista valtakunnalliseen osoitetietovarantoon. 

Kulkupiste on esimerkiksi kohta, josta kadulta tai tieltä käännytään piha-alueelle. Kulkupisteiden kartoittamisesta on hyötyä esimerkiksi pelastustoimelle hälytystilanteissa. Tällä hetkellä valtakunnalliseen osoitetietojärjestelmään on merkitty vain rakennusten sijaintipiste. Tarkempi tieto olisi tarpeen, jotta vaikkapa sisäänkäynnit löytyvät useamman rakennuksen taloyhtiöistä tai pääsy tontille haja-asutusalueella. Osoitehaaviin voidaan tallentaa tietoa myös kulkurajoituksista.

Kattavat kulkupistetiedot ovat tärkeitä esimerkiksi pelastustoimen operatiiviselle toiminnalle. Kulkupisteiden avulla pelastajat voivat arvioida, mitä kautta pääsee parhaiten tilannepaikalla.

Sisäänkäynti- ja kulkupistetiedoista on apua myös kuljetus- ja jakelupalveluille, ja ne auttavat meitä kaikkia arjen asioinnissa. 

  • Osoitehaavi avautuu osoitteeseen www.osoitehaavi.fi
  • Ohjeita ja vinkkejä Osoitehaavin käyttöön kerätään Osoitteet-osahankkeen sivuille
  • Tule kuuntelemaan Osoitehaavi-tietoisku Paikkatietomarkkinoille! Löytyykö oikea ovi? Osoitehaavi-sovellus tutuksi -tietoisku D-salissa tiistaina 19.11. klo 13.30